Vraag & Antwoord

Hier staan veelvoorkomende vragen die wij krijgen. Indien uw vraag hier niet wordt beantwoord of als er onduidelijkheden zijn, neem dan contact met ons op.
  1. Informeer waar u zich kunt inschrijven. Een praktijk kan u weigeren als de praktijk vol is, als u niet bent verzekerd, of als een praktijk uw specifieke zorgwensen niet kan inwilligen.
  2. Schrijf uzelf in bij de praktijk door de inschrijfformulieren en een kopie van uw identificatiebewijs en verzekeringspasje te overhandigen aan de assistente.
  3. Schrijf zo spoedig mogelijk uit bij uw vorige huisarts. Dit kan telefonisch of per mail. Zeg per wanneer u weggaat, waarheen, en of u toestemming geeft voor het overdragen van uw dossier. U mag namelijk maar bij één huisarts ingeschreven staan.
  4. Meldt u aan bij een apotheek. Bij het inschrijven heeft u reeds een apotheek moeten kiezen. Om u daar in te laten schrijven, kunt u informeren op de website van de desbetreffende apotheek.

U kunt zelf kiezen bij welke apotheek u zich inschrijft. Registreren verloopt telefonisch of online. Het staat u vrij te wisselen van apotheek, dit doet u bij de apotheek zelf.

Een kennismakingsgesprek is mogelijk nadat uw inschrijving compleet is.
U kunt een consult in plannen voor niets anders dan een kennismakingsgesprek. Wij raden u echter aan om van uw eerste reguliere afspraak, een dubbel consult te maken van 20 minuten. Dan heeft de arts tijd om samen met u uw voorgeschiedenis door te nemen en wat praktijkzaken uit te leggen, voordat hij/zij uw eerste hulpvraag behandelt.

Dit ligt aan de ernst van uw klachten en de drukte in de praktijk op dat moment. Bel daarom altijd van tevoren om te informeren bij de assistente.

 

Passanttarief 2020:

Dubbel consult € 59,66

Chirurgische ingreep € 91,68

 

Dit consult is inclusief eventuele verwijzingen en recepten. Niet inbegrepen: medicatie van de apotheek, bloedonderzoek of andere onderzoeken buiten onze praktijk.

 

Als u een Nederlandse basisverzekering heeft (gecontracteerd door Vecozo), zullen wij zorgen voor de declaratie. U betaalt geen eigen risico.

 

Indien dit niet het geval is, zult u vooraf moeten betalen aan de balie. Vervolgens krijgt u een factuur die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. U kunt op verzoek een afschrift van de afspraak meenemen, voor uzelf of voor uw eigen huisarts.